BESÖK VÅRA RESTAURANGER: SIR WINSTON UPSTAIRS SAIL SQUARE VERKÖ SLOTT

Välkommen till Verkön, en vacker ö mitt i Storsjön med ett slott från slutet av 1800-talet...


Klicka här för att läsa Östersunds Postens reportage

NYHET! Captains cabin med tillhörande egen brygga och sjöbastu ute på Verkön.


Inför sommaren 2014 kan vi stolt presentera en nyhet, Captains cabin med tillhörande brygga och sjöbastu. Ett stenkast från Verkö slott.

Inför sommaren 2014 adderar vi ett nytt trevligt och avskilt boende till Verkö slott och namnet på det blir Captains Cabin.

I det nya förvärvet och tillskottet på egendomen finns en egen brygga att lägga till vid, en sjöbastu med en härlig relaxavdelning och ett bostadshus med upp till 14 bäddar

Avskilt läge, perfekt för styrelsemötet, ledningsgruppen, kompisgänget, familjeboende mm.

Du äter frukost, lunch och middag på slottet och njuter av stämningen ute på slottsterrassen på kvällen.

Är du fiskeintresserad så finns en roddbåt och flytvästar till ert förfogande, varför inte ro ut och fånga en fin öring som vår köksmästare tillagar till middagen.

Du kan hyra Captains cabin för ett dygn, weekend eller en hel vecka.

Är du intresserad? Hör av dig så berättar vi om alla möjligheter med Captains cabin!


Sommarens transportfordon, Polaris Ranger med 100% eldrift

100-års el-jubileum 2014!

För precis 100 år sedan (1914) installerade ägaren av Verkön, Överstelöjtnanten Sigfrid Henning Napoleon Behm en vindkraftsturbin på toppen av utsiktstornet, beläget ett stenkast ovanför slottet.

Vinden drev turbinen och det skapades elenergi som lagrades i 64 stora blybatterier i slottets källare. Kraften användes till svagströmsbelysning och att pumpa vatten upp till slottets tredje våning där man hade placerat ett stort vattenkar och där vattnet värmdes och rann med självtryck till slottets alla rum, varmt och kallt.

100 år senare har vi gjort ett för oss viktigt val, vårt fordon som ska sköta alla transporter i sommar av, varor, gäster, personal, städmaterial, musikutrustningar, sopor mm. Valet föll på en Polaris Ranger med 100% eldrift, vi laddar Polaris Rangern med förnelsebar el direkt ifrån slottsväggens eluttag, rullar ljudlöst, luktar inget och förbrukar inga fosila bränslen.

Transporterna kommer i huvudsak att gå mellan Verkö hamn - Verkö Slott - Captains cabin - Gårdshuset och utsiktstornet.

Håll ut, snart är det dags för vårpremiär på Verkön!

Nu väntar och längtar vi efter vår och sommar, under tiden syr vi upp nya markiser som kommer att pryda slottet i sommar.

Vitt och Frösögrönt, det blir snyggt!

Har du planerat något inför våren och sommaren?

Har du planer för ett företagsevent, något stort eller smått att fira eller bara vill unna dig och din familj eller vän en eftermiddag-kväll med livskvalitet, och kanske en övernattning på slottet med en god slottsfrukost ute på terrassen.

Nu är det dags att börja planera, hör av dig till oss så hjälper vi dig att skräddarsy något gott och oförglömligt ute på Verkön, mitt ute i den jämtländska skärgården.

Vi planerar att öppna upp för publika härliga helger och bokade grupper från mitten av maj.

Klicka på länken och skicka ett mail med dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!


Maila oss här


Verkön har stängt för vintersäsongen!

Nu har vi haft säsongsfinal och stängt vintersäsongen på Verkön. Stort TACK till alla som besöte oss under den extremt korta vintersäsongen.

Nu laddar vi för att öppna tidernas bästa sommarsäsong som kommer att erbjuda ett antal goda nyheter! Håll dig uppdaterad här på hemsidan

Vi ses!

Verköns Isexpress

Vinter, kyla och is på Storsjön

Vi är glada att samarbeta med Polaris Scandinavia och Ovikens Mekaniska som har gjort sitt yttersta för att Isexpressen ska bli ett bekvämt, säkert och äventyrligt inslag i upplevelsen att besöka Verkö slott för gemytliga dagar och kvällar. Isexpressen kommer att trafikera Östersunds hamn - Verkö hamn och Tivars på Norderön.

Vill du boka plats? Ring 063-103700 eller Maila in en bokning på verkoslott@sirwinston.se senast dagen innan avresa, bokningen gäller endast om du fått den bekräftad.

Varje kälke rymmer 15 vuxna personer, vi beräknar tiden mellan Östersund och Verkön till ca 45 minuter. Distansen mellan Östersund och Verkön är 1.7 mil enkel resa, distansen mellan Tivars på Norderön och Verkön är ca 1.6 km.Polaris Ranger med bandsats drar våra specialdesignade slädar


Checka in på Verkö slott

Det är hit till slottets entré du anländer när du gläntar på dörren till slottsentrén.

Här hälsar vi våra gäster välkomna och du får nyckeln till ditt reserverade rum, inne på slottet eller ute i gårdshuset.

Ps. glöm inte solglasögonen när du tar plats på jämtlands soligaste slottsterrass!

Varmt välkomna!

Ta dig tid att njuta av Verkön!Har du något du vill fira? Ett bröllop, fest och aktiviteter för personal eller kunder, varför inte fly vardagen en stund och bara njuta av livet, naturen, de goda smakerna och sova ut i slottets fantastiska rum

Alla vägar bär till Verkön, Storsjöns pärla!Våra gäster kommer till Verkön via olika transportsätt: segelbåtar, motorbåtar, roddbåtar, kanoter, flyg, taxibåt, ribbåt, ångbåt, skoter, skidor...Våra gäster har i sommar kommit både ifrån när och fjärran. Här har ett filmteam från Stockholm just landat


Har du något att fira, eller bara vill njuta av livets goda ute på Verkön...

Nu börjar det att bli dags att planera sommarens besök och aktiviteter inför sommaren. Har du något stort eller smått du vill fira, eller bara vill komma ut med en vän och njuta av livets goda.

Hör av dig så hjälper vi Dig att planera något roligt!


Skicka ett mail till oss här

Taxibåt och transport över sundet mellan Tivars brygga på Norderön och Verkö hamn!


Vår taxibåt är handikappanpassad och rymmer 12 personer

Nu har vi klart med en rejäl och sjövärdig båt som erbjuder transport över sundet mellan Norderön och Verkön, båten hämtar och lämnar vid bryggan vid Tivars Gård på Norderön.

Förutom att båten är stabil och säker så är den också handikappanpassad med höj och sänkbar ramp i fören.

Den nybyggda slottsterassen vid slottet är också handikappanpassad med en ramp som man enkelt tar sig upp på terassen och in i slottet och in i matsalen som ligger i anslutning till terassen

Priser och tider för båttaxi över sundet sommaren 2013:

50:- person, barn under 12 år halva priset

Betalning av taxibåten sker på Verkö Slott och kvitto uppvisas för återtransport

Bokning av taxibåt ser vi gärna att du bokar i förväg, annars kan du ringa när du närmar dig bryggan vid Tivars gård och vi är där och hämtar upp på ca 15 minuter.

Första överresan på dagen avgår klockan 12.00 från bryggan vid Tivars Gård på Norderön,  och sista återresan från Verkön avgår från Verkö brygga klockan 22.00

Båtresan över sundet tar ca 10 minuter

Vi reserverar oss för orsaker vi inte kan styra över, väder och vind som omöjliggör överresa.

Bilresa från Östersund till färjeläget vid Isön tar ca 30 minuter, bilfärjan från fastlandet avgår hel och halvtimme och från Norderön kvart i och kvart över. Boka båttaxi på tel nr: 063-103700Nytänkande kombineras med egendomens historia

För att höja alla våra gästers upplevelser vid besöket bygger vi nu en rejäl slottsterass som rymmer ett stort antal gäster, med sköna möbler och lackade master som bär upp två stora rullfockar, vi sätter segel alla dagar väder och temperatur tillåter.

Med den nya slottsterassens placering kommer vi att maximera dagens alla solstrålar att nå terassen och våra besökare.Verköns slottsterrass

Lagom till The Grand Opening den 2 juli 2013, var vår nybyggda Slottsterrass nybyggd och klar att ta i besittning. Vi har valt att placera terrassen på den soligaste delen på egendomen där solstrålarna når fram från förmiddag och till sena kvällen när solen går ner.

Terrassen ger en härlig och häftig inramning med lackade trämaster, däcksbelysning, många rostfria detaljer och två stora rullfockar som bär två stora segel som ger ett skönt och vilsamt ljus vid skarp sol eller ett bra skydd mot oönskad nederbörd.

Det är en rejäl kapacitet den nya terrassen som erbjuder, sköna sittplatser för drygt 200 personer

 

Hos oss möts människor och goda smaker!

Verkö Slott kommer precis som Sir Winstons alla andra restauranger erbjuda ett gott värdskap och prioritera jämtlands bästa råvaror i matlagningen.

Ett känt ansikte och en duktig köksansvarig är Arni-Thor Arnason även känd som "Islänningen" med mångårig erfarenhet av bra matlagning och gärna med lokalt producerade produkter. Hos oss kan du välja mellan att avnjuta en god måltid under seglen ute på slottsterassen eller inne på slottet.

Vill du boka bord för en god lunch eller middag? Ring oss på 063-103700Arni-Thor Arnason, köksansvarig matkreatör på Verkö Slott

A TASTE OF JAMTLAND, Sir Winstons eget registrerade varumärke

Vi prioriterar gärna lokala smaker i vår matlagning!

Vi har en stark tro på vår region och alla våra kreativa och duktiga mathantverkare i bygden och prioriterar gärna råvaror som både står för kvalitet och som färdats kortaste vägen till våra kök. Inom kort publicerar vi sommarens meny och vi hoppas att du kommer att hitta flera välsmakande favoriträtter i sommar.

Bon apetitMiddag i slottssalongen

I vår gamla slottssalong hittar du ca 55 charmiga och historiska sittplatser, några steg ifrån matsalen


Matsalen

I matsalen har vi 55 sittplatser med direkt in och utgång till slottsterrassen med drygt 200 sittplatserNu är kakelugnar och öppna spisar godkända för eldning

Efter att ha vilat i många år har vi nu rustat och fått våra spisar och kakelugnar godkända för eldning ute på Verkö slott.

Spisarna har under många år haft eldningsförbud och efter att vi nu dragit in nya stålrör i rökgångarna så är spisarnas törnrosasömn på 30-60 år till ända.

 Unna dig och din vän ett avkopplande boende på Verkön

Lämna stressen och alla måsten som finns i det moderna samhället, kom ut till Verkön och koppla av. Njut av naturen på ön, den friska luften, det kristallklara vattnet i Storsjöns skärgård. Njut av den goda maten med de passande dryckerna därtill. Njut av gemenskapen ute på slottsterrassens 200 sittplatser eller inne på slottet med drygt 100 platser. Sov över inne på slottet i något av våra sex charmiga dubbelrum eller ett lite enklare boende i egendomens gårdshus med 20 bäddplatser. Inför sommaren kommer ytterligare bäddplatser att tillkomma ute på vackra Verkön.

Unna dig något bättre än vardagen, unna dig en vistelse ute på Verkön!

Bo över hos oss på Verkön!

Välkommen upp för trappen, som tar dig till våra vackra dubbelrum...

Unna dig och en vän ett härligt boende i en sällsynt vacker miljö mitt i den jämtländska skärgården. Vi erbjuder en boendeupplevelse i olika charmiga rum inne på slottet, varför inte en natt i Sir Winstons svit med en egen punschveranda. Inne på slottet har vi sex vackra rum med 12 bäddar.

Vi har också ett 20 tal bäddar i en enklare standard ute i vårt gårdshus.

Boende och priser på övernattning i Verkö Slott:

 

Sir Winstons svit, med en härlig punschveranda:  1800:- per natt inkl frukost

Napoleon sviten                                                            1800:- per natt inkl frukost

Övriga dubbelrum                                                          1200:- per natt inkl frukost

Extrasäng för barn                                                           200:-

Frukosten står uppdukad i slottets matsal från kl 09.00

Vill du boka? Ring oss på 063-103700
Njut av en härlig miljö i Sir Winstons svit, med punschveranda

Sir Winstons svit

Välkommen in i Sir Winstons svit!

Punschverandan i Sir Winstons svit


Sir Winstons punschveranda, i anslutning till Sir Winstons svit

Napoleon-sviten

Napoleon rummet är en av våra vackra sviter på slottet. Ett stort och ljust rum inne i slottet som vätter mot ängarna och vår nya slottsterrass.

Vill du boka, eller veta mer? Maila på verkoslott@sirwinston.se eller ring på 073-800 54 48

 

Tornrummet, slottets högst belägna rum

Har du bott i slottets högst belägna rum, Tornrummet?

På tredje våningen hittar du Tornrummet, när solen går upp över Norderön på morgonen är det hit de första solstrålarna hittar.

 

Dubbelrum på slottet


Ett av våra charmiga dubbelrum inne på slottet


Ett dubbelrum med utsikt mot hamnen och sjönEtt vackert dubbelrum i slottets äldsta del

I slottets äldsta del hittar du det här härliga dubbelrummet, med breda golvplankor och två fristående sängar. utsikt mot gården och ängen.


Captains cabin, avskilt boende med sjöbastu och egen brygga.

Vill du bo lite mera avsides, komma med egen båt och lägga till vid egen brygga? Men ändå bara ett stenkast ifrån Verkö slott.

Då är Captains cabin ett exelent boendealternativ på ön!

Med upp till 14 bäddplatser njuter du av Verköns idyll, du anländer antingen med vår taxibåt eller kommer med egen båt eller helikopter.

Frukost - lunch och middag avnjuter du på Verkö slott

Priser:

Dygnshyra för Captains cabin inklusive sjöbastu och brygga inkl. frukost på slottet: 6000:-

Del i övernattning: 495:- pp. inkl frukost, exkl städ

Del i övernattning: 550:- pp inkl frukost och inkl städBoende i gårdshuset

Ett enklarare boende hittar du i vårt gårdshus, ett stenkast ifrån slottet.

Här hittar du rum med två eller flera sängplatser.

Boende i vårt gårdshus:

Vuxen                     395:- natt inkl frukost

Barn under 12 år 245:- natt inkl frukost

 

Vill du boka? Ring 073-800 54 48 eller skicka ett mail på verkoslott@sirwinston.se  så hör vi av oss!

Möte eller konferens?

Vi har flera olika inspirerande miljöer för möten och konferanser inne på slottet, hör av dig så berättar vi mer!

Vi har flera olika utrymmen för möten och konferanser, allt för det lilla mötet upp till det stora

Maila din förfrågan på: verkoslott@sirwinston.se eller ring på 073-800 54 48Vad sägs om ett möte i Biblioteket för 8-12 personer, med en sprakande brasa i bakgrunden.

Konferens och mötesrum högst upp i slottet


En inspirerande och ostörd miljö, högst uppe i slottet.

Verkö Hamn & Marina

I Verkö hamn lägger alla båtar till, småbåtar, mototorbåtar, segelbåtar och ända upp till ångbåtsstorlek.

Lägger du till över dagen eller kvällen och besöker Slottet är platserna fria, stannar du över natten erlägger du en hamnavgift som täcker användning av bryggan, bryggel, toalett och dusch.

Hamnavgiften för övernattande båtar är 150:- / natt. För övernattande middagsgäster på slottet ingår hamnavgiften.

Frukost kan du boka kvällen innan och avnjuta uppe på slottet mellan klockan 08.00-10.00

(alkoholförtäring av egna alkoholdrycker på bryggan, stranden eller inom egendomen är inte tillåten på grund av gällande alkohollagar)

Äter och mår gott gör du så klart uppe vid slottet.En vacker kväll i sundet mellan Verkön och Norderön

Med en enkel promenad och några trappor beskådar du en härlig vy över storsjöbygden.

Utsiktstornet på öns högsta punkt

På Verköns högsta punkt hittar du vårt utsiktstorn, uppifrån det 22 meter höga tornet har du en fantastisk utsikt och vy runt omkring storsjöbygden.

Med en kort och lagom promenad tar du dig enkelt dit och tillbaks.

Välkommen upp!

Hitta till oss!

Verkön är en ö som ligger i mitt i den jämtländska skärgården med relativt nära till de flesta hamnarna i Storsjön.

Du tar dig till oss med båt direkt till Verkö hamn och Marina.

Helikopter direkt ifrån stan, kanot, vattenskoter, ångbåt eller vad sägs om Ribbåt i 45 knop från Östersunds hamn som tar dig ut till oss på ca 13 minuter.

Åk med vår taxibåt mellan Norderön och Verkön, båten är handikappanpassad med en höj och sänkbar ramp i fören. Båten tar 12 passagerare per tur.

Taxibåten kostar 50:- person tur & retur

Missa inte ett besök på Tivars gårdsmejeri för att prova goda lokala ostar!

Sätten att nå Verkön är många och fler kommer.

Välkomna! Du tar färjan som går från Isön varje hel och halvtimme till Norderön, det tar ca 30 minuter att köra bil till färjan från Östersund

Sir Winstons Äventyr

Vårt Äventyr som har många återkommande gäster får nu en ny bas i Verkö Slott, vi kommer att fortsätta att guida vårt enstående upplevelseäventyr på två till tre dagar med skoterkörning, rödingsfiske och matupplevelser till vilda västra Jämtland.

Därutöver kommer vi att erbjuda en skotersafari som är på en dag med möjlighet att konferera i en inspirerande vintrig miljö nära staden.

Skoterkörning, goda smaker och en utvecklande & inspirerande konferensmiljö!

Vinterstaden Östersund kommer nu att erbjuda flera bra vinterupplevelser för jämtar och tillresta besökare.


Läs mer om Sir Winstons Äventyr
Njut av de jämtländska vyerna från luften

Initialt erbjuder vi två helikopterpaket i samarbete med Jämtlandsflyg.

Alt 1: Starta från Östersund och flyg direkt till Verkön och landa vid slottsterrassen:  3200:- /4 personer

Alt 2: Starta från Östersund och vi flyger runt Frösön, genom Tjalmarsundet, över Storsjöflaket, upp till Bydalen upp över Dromskåran, Dörrsjöarna, ner mot Storsjön, svänger in över Norderön och landar vid slottsterrassen på Verkön: 5300:- /4 personer

Spännande eller hur? Hör av dig så berättar vi mer

En nautisk upplevelse!

Har du åkt en riktig ribbåt någon gång?

Äntra det nautiska äventyret vid Östersunds hamn, i 45 knop avverkar vi sträckan Östersunds hamn-Verkö Hamn & Marina på under 15 minuter.

Båten tar 9 passagerare och du kan boka enkel resa eller tur och retur.

Varför inte en grym combo, helikopterturen ut och ribbåten hem efter en skön och smakrik dag/kväll hos oss på Verkön.

Från den 2 juli kan vi erbjuda följande upplägg för att besöka vackra Verkön,

Priser:

Tur & retur: 2600:- / båt, 9 personer. I priset ingår 1 timmes ståtid vid bryggan

Ytterligare ståtid/ väntetid 500:- / timme

Enkel resa: 2300:-/ båt, 9 personer

Spännande och intressant, eller hur?

Boka! Kontakta Ameus Marine och Micke Ameus på tel: 0703-778877

 

 Ett nautiskt äventyr med Ameus Marine

JA event i Hallen arrangerar direktturer till Verkön i sommar.

Båttransport direkt från Östersunds hamn till Verkö hamn, tur & retur

Välkommen på en båttur från Östersunds hamn och Badhusparken till Verkö slott i vår bekväma båt, en Renken Wa med en mullrade v8 på 340 ha, vi kör i ett behagligt tempo på 20 knop och turen tar c:a 30 min. Medan Ni besöker slottet väntar båten vid bryggan.

Pris 2600 kr, max 10 personer och i priset ingår 2 tim stå tid på Verkön där efter 400 kr tim.

Om vädret är fint kanske Ni vill kombinera turen till Verkö slott med att prova på trollingfiske? Vi lägger 2 timmar på Storsjöflaket där Ni får lära er lite om trolling och med stora chanser på att fånga Ert livs största öring/kanade röding .

På Slottet köper Ni mat från den fina sommarmenyn, vem vet? kanske kan ni få Er nyfångade fisk tillagad till Er lunch/middag ”kan det bli bättre”. Pris 3500 kr, max 8 personer och i priset ingår 2 tim stå tid på Verkön där efter 400 kr tim.

Heldag trolling: Pris 5000 kr, max 5 personer och i priset ingår fika på båten och ett besök på Verkö slott där ni kan köpa lunch/middag.

Bokning: JA EVENT Lasse Albertsson 070-6046469 eller info@jaevent.se

Ta ångbåten Östersund till vackra Verkön

Byggd 1874 på Oscarshamns mekaniska verkstad för 60,000 kronor. Transporterad i delar sjöledes till Sundsvall, därefter transport på vinterföre med häst till Östersund för ihopmontering.

1886 byggdes överbyggnaden om och båten förlängdes 10 fot. 1903 ytterligare ombyggnad med ny panna och maskin från Härnösands mekaniska verkstad. Båten gick i trafik till 1963 när konkurrensen från moderna transportmedel blev för stor.

Båten såldes för skrotning, men genom en ödets nyck blev detta aldrig verkställt. Efter ett antal år upplagd i en vik i Arvesund inköptes båten av en för ändamålet bildad förening, Föreningen Bevara Ångaren Östersund, varefter renovering genomfördes så att den ånyo kunde tas i trafik 1989. Upplev Storsjön med öar och vacker omgivning, se utsikten mot fjällvärlden från en mer är 130-årig ångbåt, en av sveriges äldsta ångfartyg i passagarartrafik.

Båten går i turist- och chartertrafik med utgångspunkt i första hand från hemmahamnen i Arvesund men även från andra bryggor i Storsjön.

Vill du boka taxibåt? Skicka ett mail på verkoslott@sirwinston.se så hör vi av oss!


Besök ångaren Östersunds hemsida


Är ni en större grupp? Varför inte en hyra ångaren Östersund för en resa till Verkön?

Ett stärkande bastubad före en god middag på slottet

Bastu nere vid hamnen

Ett bastubad vid hamnen med ett stärkande bad i Storsjön som bara ligger nån meter från dörröppningen till bastuhuset.

Du bokar bastun uppe i slottet.

Pris: 300:- / tre timmar

Soluppgång på natursköna Verkön!

Tänk att vakna upp efter en skön natts sömn på Verkö slott, solen går upp över Norderön och det är snart dags att avnjuta en god och stärkande frukost ute på slottsterrassen eller inne i slottets matsal.

Hör av dig om du söker en naturskön och inspirerande miljö, inte långt från flygplatsen, järnvägen eller Östersunds centrum.

 Soluppgång från ett av slottets vackra dubbelrum


Solnedgång över vackra Verkön!

Verkön är en riktig paradisö, belägen mitt ute i Storsjön. Verkö slott är platsen för stora och små fester, vigsel & brölloppsfester, ledningsgrupper, styrelsemöten, goda middagar med välkomponerade passande dryckesupplevelser och service.

Har du något du funderar att fira? Hör av dig till oss! verkoslott@sirwinston.se

Planerar ni för ett bröllop?

Vi kan nog erbjuda den ultimata platsen för ett av livets största händelser, vad sägs om vigseln ute på slottsterrassen och den oförglömliga bröllopsfesten inne på slottet eller under seglen på den stora terrassen som rymmer drygt 200 sittande gäster med plats för musik, dans och underhållning. Bröllopsparet checkar naturligtvis in i slottets svit med tillhörande punschveranda.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om alla möjligheter Verkö slott har att erbjuda!

Ring Susanne som är bokningsansvarig, på tel: 073-800 54 48

 

Slottsterrassen

Har du besökt och njutit på vår nybyggda slottsterrass i sommar? 370 kvadratmeter stor med handikappanpassade ramper, rillade golv, skeppsmaster i trä, stora skeppssegel på rullfockar, däcksbelysning, lanternor och en läcker terrassbar mot slottsväggen. I vinter blir det en het mötesplats för alla hängivna skid & skoteråkare i storsjöbygden! 

Historien om Verkön

Adelsmannen och domänintendenten Fredrik Wilhelm Tigerhielm flyttade 1881 till Verkön. Denne var mycket intresserad av trädgårdar och anlade en skogsträdgård på ön.

Där fanns bland annat pilträd och bärbuskar samt ett vedeldat växthus.

1893 bytte ön ägare återigen då den köptes av överstelöjtnant Sigfried Henning Napoleon Behm. Till en början använde Behm endast ön som sommarbostad men sedan han byggt ut villan (numera kallad Verkö slott) 1905 samt dragit in vatten och avlopp blev han bofast. Gården hade då 25 hektar odlad mark samt en besättning av 25 kor, 7 hästar, svin, får och höns.

1914 infördes elektriciteten till ön med hjälp av en vindkraftsturbin. Elenergi lagrades med hjälp av 64 stora blyackumulatorer i slottets källare.

2013 landstiger Sir Winston på ön med den klara ambitionen att göra en långsiktig satsning på kvalitet, service, gemenskap och goda smaker. Vi vill att Verkö slott ska vara en skön plats för alla jämtar och tillresta, nu och för kommande generationer.

Välkomna till Storsjöns pärla!Sigfried Henning Napoleon Behm


Verkö slott 1916

Här ser du ägaren till Verkö slott, Sigfrid Henning Napoleon Behm med familj och personal 1916. Behm förvärvade slottet 1893 och flyttade permanent ut till Verkön 1905 med sin familj och tjänstefolk.

Sir Winston landsteg i juni 2013 på vackra Verkön!

Sir Winston landsteg i juni 2013 på vackra Verkön mitt i Storsjön, och förvärvade Verkö Slott med tillhörande byggnader och hamn. Vår ambition är att utveckla och tillföra resurser som säkerställer att en av jämtlands vackraste platser utvecklas till att bli ett av jämtlands och storsjöbygdens mest attraktiva besöksmål.

Vi har ambitionen att satsa på både en sommar och vintersäsong, på vintern åker du skidor till oss eller kanske en upplevelseresa med Verköns Isexpress som går tur / retur mellan Östersund och Verkön.

Helgdagar på vintern blir Verkön en självklar mötesplats för sol, skidåkare, goda smaker och skoterintresserade livsnjutare.

Sommartid kommer du med egen båt och lägger till direkt vid bryggan i Verkö hamn, du anländer Verkön med ångbåt, Ribbåt, helikopter, eller vår egen taxibåt som du enkelt åker mellan bryggan på Norderön och bryggan på Verkön. När du är i närheten av Norderön, missa inte ett besök i ostdisken på Tivars Gårdsmejeri.

Verkö Slott med egendom går en ny ljus framtid till mötes!

Ps. Visste du att Winston Churchill även var Brittisk Marinminister under åren 1911-1915

 

 De första premiärgästerna som anlände till Verkö hamn med den vackra ångaren s/s Östersund.

Tack för en fantastisk första sommar ute på Verkön!


En av många inspirerande och vackra kvällar ute på Storsjön i sommar.

TACK för en fantastisk sommar ute på Verkön!

En intensiv och jobbig sommar med en kamp mot klockan för att tillsammans med personal, hantverkare och leverantörer bli klar med byggnationer, avverkning, röjning, markplanering, städning, tillstånd, kök, boende mm. Jag är otroligt nöjd, glad och imponerad över vad vi åstadkommit i sommar, och att klarade av att genomföra premiären den 2 juli. Ett rekordstort antal glada gäster som besökt oss, och som kommit till Verkön via sjön eller luften.

Nu har sommaren 2013 gått i mål och de sista båtarna har lagt till i hamnen och de sista helikoptrarna landade på ön avslutningslördagen. Nu fortsätter vi med renovering av byggnader och egendom och planerar inför vintersäsongen, som vi beräknar att öppna i mars 2014

Jag vill speciellt lyfta fram samarbetet med Polaris, Yamaha Center, Östersunds Kommun och JA Event och naturligtvis vår duktiga personal.

Än en gång stort tack till alla!

Jag vill passa på att citera ett av Sir Winston Churchill´s berömda citat; This is not the end, this is not even the beginning of the end, but it is perhaps the end of the beginning.

Vi ses på någon av Sir Winstons restauranger!

Hälsar Per-Åke Wahlund

Ägare & krögare

Sir Winston GroupKontakta oss på Verkö slott

Har du frågor, funderingar, eller vill boka bord eller boende? Hör av dig till oss!

Slå en signal till oss ute på Verkön på tel: 063-103700, eller skicka ett mail på: verkoslott@sirwinston.se så hör vi av oss.

Har du frågor runt bokning för en grupp eller ett större sällskap? Ring Susanne som är vår bokningsansvarige på tel: 073-800 54 48 Då pratar vi ihop oss om ett upplägg som blir bäst för Dig och ditt sällskap.

Välkommen ut till oss i den jämtländska skärgården!


Maila oss här!
Sir Winston UPSTAIRS, 063-10 71 00 upstairs@sirwinston.se • Sir Winston Restaurant & Bar, 063-10 68 00 info@sirwinston.se
Stortorget, Östersund